Återbruk – Bokhylla blir till garderob

Återbruk av bokhylla
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Återbruk, recycle, upcycle – fantastiskt att kunna ta nåt gammalt och ge det lite nytt liv. Återbruk är dessutom månadens tema hos Monthly Makers. Månadens värd är Beatrice som har fixat en fin No-sew tygpåse.

Dottern älskar klänningar, rollspel och att klä ut sig. Innan låg allt i en hopplös låda. Skulle hon ha tag på en sak så hamnade alla andra också på golvet. För att hon bättre ska se vad hon har att välja på och lätt få tag på det hon vill ha gjorde jag om hennes gamla Billy-bokhylla till en enkel garderob.

Återbruk av bokhylla

Jag använde chalk paint och grundade ingenting innan förutom att jag tvättade av ytan. Många är lyriska över chalk paint framförallt på laminat ytor. Hmmm jag instämmer nog inte i lovsången. Jag tycker den var svårmålad eftersom den torkar så fort. Jag är van vid akrylatfärg som flyter ut fint, men inte den här. Ytan tog lätt form efter pensel eller roller. Njae – överkattat tycker jag.

På färgaffären hade de tapetrester för 10 kr rullen. En bit tapet fick pryda bakstycket, hyllorna togs bort helt.

Galgarna hänger på ett kulsnöre med målade träkulor från Slöjddetaljer. Man kan nästan säga att de också är återbrukade. Jag målade dem i våras för ett annat projekt som aldrig blev av….

Återbruk av bokhylla

Fint, enkelt och faktiskt så kan man få henne att hänga upp kläderna igen… (ibland) 🙂

Återbruk av bokhylla

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

8 Comments

    • Tack! Ja det blev hon. Så mycket lättare för henne att hitta det hon vill ha!

  1. vad gulligt! Den hyllan skulle ha gjort mej såå lycklig som liten, ja eller ännu 😀 Smart också med träpärlor, så hålls galgarna på plats!

  2. Vilken fantastisk utveckling från utklädningslådan och sånt himla fint återbruk! Sådär skulle en ju vilja att ens vanliga garderober också såg ut. Väldigt festligt med de olikfärgade träkulorna 🙂

    • Tack! Ja tänk om jag hade en walk-in closet att gå lös på…. ?

    • Åh tack snälla! Visst gör man ofta sånt till sina barn som man själv skulle velat haft! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *