Baka bästa mjölk- och äggfria bullarna!

baka bästa ägg- och mjölkfria bullarna
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Nu kan alla baka bästa ägg- och mjölkfria bullarna som smakar som de kommer direkt från konditorn.

Jag är verkligen ingen bullbakande morsa och jag brukar inte dela recept… men nu kan jag inte låta bli! Jag smakade de här Rimbobullarna hos min vän Anna som alltid bakar så gott att jag inte kan sluta äta….

Hon var snäll och delade med sig av receptet som jag gjorde mjölkfritt. Det blev lika gott som hennes bullar (om jag får säga det själv).

Ingredienser till 25 st ägg- och mjölkfria bullar

  • 25 g jäst för söta degar
  • 2 dl kall havredryck
  • 200 g rumstempererat mjölkfritt margarin
  • 1 msk socker
  • Ca 6 dl mjöl
Fyllning
  • 75 g rumstempererat mjölkfritt margarin
  • 1,5 msk socker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
Sockerlag
  • 1 dl vatten
  • Ca 1,5 dl socker

Pärlsocker till garnering.

Florsocker och vatten till glasyr.

 

Gör så här

  1. Placera ut 25 bullformar på en plåt
  2. Blanda ihop fyllningen
  3. Blanda de torra ingredienserna för sig
  4. Smula ner jästen i en degbunke pch blanda med lite av havredrycken
  5. Blanda ner margarinet i jästlösningen. (Nej det blir inte så välblandat men det gör inget)
  6. Tillsätt omväxlande mjölblandningen och resterande havredryck. Jag sparade lite mjölblandning till utbakningen men använde allt till slut.
  7. Arbeta ihop till en smidig deg
  8. Kavla ut till en fyrkant ca 40×40 cm
  9. Skär ut fyrkanter 25 st dvs 5 rader på bredden och höjden.
  10. Lägg en liten klutt fyllning på  varje ruta och nyp ihop den. Placera i bullformarna.
  11. Låt jäsa övertäckta i rumstempereratur i 2 timmar.
  12. Under tiden kokar du sockerlagen genom att blanda socker och vatten och värma till sockret löser sig.
  13. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 5-8 min på 250 grader (vanlig ugn)
  14. Pensla med sockerlag direkt de kommer ut ur ugnen och strö på pärlsocker.

Vid servering blanda florsocker och lite vatten till en glasyr och ringla över…

baka bästa mjölk- och äggfria bullarna

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *