Valar i akvarell – kanske inget för en nybörjare?

Nybörjarförsök att måla valar i akvarell
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

Ny teknik – igen…. Blev lite avundsjuk på dotterns målande, jag vill oxå! Nu har jag aldrig varit nån akvarellkonstnär men men men. Dessutom ville jag ha något i blåa toner till TV-rummet. Jag äger inga ”fiiina” akvarellfärger så jag tog dotterns vattenfärger.

Jag passade på att slå ihop mitt nya skapande med Monthly makers utmaning. Monthly makers är en kreativ utmaning med olika tema varje månad. Den här månaden är Mikaela värd på temat Djur. Jag funderade länge och kom fram till att försöka mig på at måla valar – kanske lite att ta sig vatten över huvudet…. Men lite kul var det nu när jag ska skriva det här inlägget och surfar i på Mikaelas blogg och ser att hon skapat en narval! 🙂

Nybörjarförsök att måla valar i akvarell

Först ut en Kaskelott som jag nästan skäms för att visa. Hoppas nästan ingen av mina gamla klasskamrater på Marinbiologin ser det här…  ?

Jag visade upp den på en pysselsida på Facebook och fick en del tips. Bl.a. att inte använda svart utan att blanda blått och brunt istället….

Nybörjarförsök att måla valar i akvarell

Nu blev det en ny kaskelott och två blåvalar. Vi får se om de får vara framme….

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 Email -- 0 Flares ×

5 Comments

  1. Oj vad vackra målningar! Jag sitter här alldeles tagen av de skira mjuka formerna och hur trovärdigt målade de är. Förstår inte alls din egen kritik. Jag skulle ha varit stolt om jag hade skapat något så vackert. <3

  2. Tycker det är modigt att du delar med dig även av den del av processen du inte är nöjd med! Fint att ta del av för alla andra med prestationsångest. Sen tycker jag ditt slutresultat är fantastiskt fint! Väldigt livfullt, vackra skiftningar och läckert med stänken. Syns inte alls att du skulle vara ny på det här!

    • Tack Alicia! Jag tycker processen är en del av poängen med att skapa. Det är väldigt roligt att utmana sig själv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *